Lifestyle Recenzje

Britax Smile 2 – Wózek godny polecenia

Większość marzy o porządnym, wygodnym, funkcjonalnym aucie. Młoda mama tez, tylko takim trochę mniejszym, jednoosobowym. Zazwyczaj ona dzierży ster a najważniejszy pasażer siedzi wygodnie w swojej pierwszej limuzynie. Wybór wózka to ciężka decyzja dla rodziców. Wiemy to
z doświadczenia. Decyzja ta spędzała nam sen z powiek.

Pierwszą furą Antosia był Britax Affinity – gondola, który w pełni sprostał moim oczekiwaniom. Dlatego, na spacerówkę również zdecydowaliśmy z tej firmy. A dokładnie Britax Smile 2 . Wybraliśmy wersję w kolorze czarnym ( producent oferuje spory wybór kolorów).
Postaram się przedstawić Wam jego specyfikację. Być może któraś z przyszłych mam właśnie stoi przed dylematem wyboru wózeczka dla swojej pociechy.

img_9703

img_5734

img_5739

Wózek Britax Smile 2 świetnie sprawdzi się w każdym terenie. Dzięki pompowanym kołom drogi miejskie i wiejskie nie są mu straszne. Amortyzacja wózka jest na znakomitym poziomie. Dzięki czemu spokojnie można prowadzić go po wyboistych terenach bez wstrząsów dla dziecka. Wojaże po galeriach handlowych nie będą problemem, ponieważ koła sa tak zwrotne, że spokojne ominą każdy wieszak.

img_5746

img_5745

Na zakupy nie zawsze musisz ciągnąć męża, wystarczy jego karta:))) wózek ma tak pojemny kosz, że z pewnością pomieści wszystkie zakupy, nie tylko spożywcze 😉 . Maksymalne jego obciążenie wynosi 7kg.

img_5777

img_5717

Bardzo fajne w Smile jest to, że za pomocą jednego kliknięcia można rozłożyć siedzisko z pozycji siedzącej do leżącej oraz odwrotnie. Wózek posiada także możliwość przekładania spacerówki. Dzięki temu rodzić prowadząc wózek może zarówno oglądać swoją pociechę jak i dać jej możliwość oglądania świata .W komplecie siedziska jest pałąk, który można szybko wypiąć.

img_5780

img_5779

img_5778

Miła w dotyku rączką posiada możliwość regulacji dzięki czemu będzie dopasowana zarówno dla osób wysokich , jak i dla niskich. Hamulec znajdujący się przy prawym kole można łatwo zablokować jedną nogą. Po uczynieniu tego kolor przycisku na hamulcu zmienia z zielonego na czerwony. Składanie wózka odbywa się bez większych problemów. Niestety nie ma możliwości złożenia go razem ze spacerówka. Obydwa elementy wymagają osobnego włożenia np. do bagażnika samochodu.

img_5774

img_5749

img_5750

Z Antosiem staramy się wychodzić na spacery w każda pogodę. Britax Smile 2 idealnie sprawdził się podczas upałów ponieważ ma spory daszek, który chroni maleństwo przed promieniami słonecznymi. Wózek posiada także otwierane okienko widokowe , przez które możemy oglądać naszą pociechę. Teraz, kiedy temperatury są znacznie niższe, posiadamy nakładkę na nogi, która zdecydowanie ociepla nóżki Antosia.

img_5766

img_5768

img_5730

Na dużą pochwałę zasługują również odblaski, umieszczone na tyle i przodzie koszu. Dzięki temu możemy być pewni , że będziemy widoczni przez innych podczas spacerów po zmroku.

img_5743

img_5720

Szczerze mogę polecić wózek Britax Smile 2. Spełnia on wszystkie nasze oczekiwania zarówno od strony wizualnej jak i funkcjonalnej. Dzięki dobrej amortyzacji i zwrotnym, pompowanym kołom  prowadzi się rewelacyjnie w każdym terenie. Często podróżujemy po terenach leśnych więc wysoko stawiamy komfort jazdy po takim otoczeniu. Cieszę się ze wózek ten jest tak zaprojektowany by chronić małego człowieka przed promieniami słonecznymi. A to wszystkie dzięki daszkowi z filtrem przeciwsłonecznym UPF50+.  Na duży plus zasługują również odblaski. To chyba JEDEN z nielicznych wózków, który takowe ma. Taka pora roku jaka jest teraz , gdy o 15stej robi się już ciemno aż się prosi o dodatkowe oznaczenia odblaskowe na ubraniach, butach czy własnie wózkach. Dzięki powyższemu Britax Smile 2 jest wózkiem godnym polecenia.

Zapraszam na Polską oficjalną stronę firmy Britax-Roemer.  Tam znajdziecie szczegółowe informację na temat ich wózków oraz innych produktów.

Mogą Ci się spodobać także

14 komentarzy

  • Odpowiedz
    przyszła mama
    2 grudnia 2016 at 14:16

    Czy do tego wózka również jest dostępna gondola?
    Pozdrawiam

    • Odpowiedz
      Dominika
      19 grudnia 2016 at 18:37

      Tak tak 🙂 dostępna jest również gondola:D

  • Odpowiedz
    Ola
    29 czerwca 2017 at 14:54

    Długo szukałam spacerówki, która by spełniała wszystkie moje oczekiwania. Gondolę kupiliśmy tanio używaną ale gdy Mała zaczęła z niej wyrastać (ok.6 m-cy), musieliśmy podjąć decyzję co do zakupu nowego wózka. Zależało mi, żeby miał przekładane siedzisko, regulowany podnóżek, pompowane koła, duży daszek i najlepiej jakby składał się razem z siedziskiem no i jeszcze żeby w miarę lekka była. Przekopałam cały internet i niestety spacerówek z przekładanym siedziskiem jest strasznie mało, są albo te 3w1 albo takie na malutkich kółeczkach no albo właśnie takie co im się siedzisko nie przekłada. Strasznie mi się podobał i wiele osób polecało Baby Joggera no ale dla pół rocznego dziecka ani się siedzisko nie przekłada ani nie ma regulowanego podnóżka. No i okazało się że Britax Smile 2 spełnia prawie wszystkie moje oczekiwania. Codziennie od miesiąca jestem zachwycona tym wózkiem, jest super. Świetnie się prowadzi, małej jest wygodnie, myślę, że spokojnie nam wystarczy do końca wózkowania. No i ma super amortyzację – jest rewelacyjny i do lasu i do galerii. Jedyne co to nie składa się z siedziskiem do samochodu ale to mi w ogóle nie przeszkadza bo jest lekki i zajmuje mało miejsca w bagażniku. Także polecam i trochę się dziwię, że przed zakupem tak mało opinii o nim w necie było.

    • Odpowiedz
      Dominika
      8 marca 2018 at 18:40

      Kochana zgadzam się z tobą w 100%:) B-smile to naprawdę świetny wózek. Zarówno wygląd jak i jakość jest świetna

  • Odpowiedz
    Dagmara
    13 lipca 2017 at 10:02

    Od kiedy jestem w ciąży ( 5 miesiac) mam totalna obsesje na punkcie ogladania wozkow dzieciecych w internecie i nawet na ulicy 😀 Uwielbiam klasyczny design wiec poki co moim faworytem jest barletta z adamexu – odpowiada mi zarowno jesli chodzi o wyglad jak i o funkcje 🙂

    • Odpowiedz
      Dominika
      8 marca 2018 at 18:41

      Kochana i na jaki wózek się zdecydowałaś?

  • Odpowiedz
    Ula
    12 marca 2018 at 21:23

    Niedawno zdecydowałam się na Smila 🙂 Chciałam zapytać, gdzie kupiła Pani tą osłonę na nogi, bo nigdzie nie mogę takiej znaleźć 🙂

    • Odpowiedz
      Dominika
      13 marca 2018 at 07:32

      Kochana, bardzo dobry wybór!:)
      Osłonkę miałam w zestawie :))

  • Odpowiedz
    Karina
    11 maja 2018 at 18:29

    Witam serdecznie, szukając wózka spacerowego dla Mojej córki natrafiłam na firmę Britax, byłam zawiedziona że modele, które stały w sklepie w moim mieście były jednokierunkowe… Mianowicie B-agile i B-motion. Gdy zaczęłam zagłębiać się w temacie firmy i jej produktów to trafiłam na Smile 2.
    Od razu zaczęło się czytanie, przeglądanie, szukanie sklepu stacjonarnego żeby nie kupować w ciemno…
    I trafiłam na Pani opinie, no i właśnie ona była kluczowa w podjęciu decyzji o zakupie 😉
    Najbliższy sklep znajdował się 200km ode mnie , ale co tam. Ważne , żeby wózek okazał się jeszcze piękniejszy na żywo 😉
    Od narodzin córki używaliśmy ADAMEX Barletta, gondola jest rewelacyjna, natomiast w spacerówce widziałam później wiele minusów, których nie było w Smile’u!
    Pojechaliśmy do sklepu, zamówiliśmy to cudo, tyle że wybraliśmy kolor Red Wine! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia w internecie, a na żywo byłam jeszcze bardziej zachwycona…
    Jest o nim niewiele informacji w sieci, ale dzięki Pani opinii zdecydowaliśmy z mężem że Nasza pociecha będzie śmigać właśnie w tym cacku !
    Jeździmy od miesiąca, nie zauważyłam ani jednej wady… Jestem zachwycona i każdego dnia coraz bardziej się cieszę że nie wybrałam faworytów na moment przed znalezieniem Smile’a – mianowicie Joie MyTrax (jeden kierunek jazdy i mega ciężkie podbicie pod krawężnik) czy Cybex Balios S (siedzisko jak krzesełko w ławce szkolnej i mało miejsca).
    Mam dużo zdjęć naszego Smile’a. Chętnie się nimi podzielę!
    Tymczasem ja dziękuję za świetną recenzję i za to, że znalazłam Pani bloga ! 🙂

    • Odpowiedz
      Dominika
      11 maja 2018 at 18:56

      Bardzo się cieszę , że moja recenzja przydała się Pani i była kluczowa w zakupie wózeczka. Na pewno bedzię Pani jak i córeczka zadowolona z nowej bryki gdyż Smile jest świetny!!! Udanych spacerków:*

      • Odpowiedz
        Karina
        5 lipca 2018 at 22:53

        Pani Dominiko, chętnie dowiem się czy w Pani przypadku, czy w przypadku innych użytkowników Smile’a spotkała się Pani z tym że dziecko zjeżdża na tyle że zatrzymuje się w pasie krokowym? Będę wdzięczna za informację. Ps córka jeszcze nie siedzi , więc jeździmy w pozycji środkowej , pasy zapinamy ale nie mam sumienia ich ściskać, są poluzowane.
        Pozdrawiam serdecznie!

        • Odpowiedz
          Dominika
          9 lipca 2018 at 09:12

          Pani Karinko, nie wiem jest u innych , ale u mnie akurat nie było problemu z ześlizgiwaniem się pupki 🙂 Antoś niby też nie marudził , czyli pewnie wszystko mu pasowało :))

  • Odpowiedz
    Renata
    23 lipca 2018 at 18:39

    Dzień dobry ☺ Na 95% jestem zdecydowana na kupno tego wózka mimo dosyć dużej wagi. Bardzo prosze powiedzieć mi jeszcze jak z podbijaniem na krawężniki czy jest w miarę miękki. I dlaczego nie zdecydowała się Pani na spacerówkę affinity skoro gondola była taka super? Pytam bo ten wózek też mnie kręci 😉 no i troche lżejszy.

    • Odpowiedz
      Dominika
      23 lipca 2018 at 19:06

      Dobry wieczór:)
      Kochana jeżeli chodzi o podbijanie to wg mnie stoi na bardzo wysokim poziomie 🙂 Do tego koła pompowane więc nie ma problemu z pokonywaniem np krawężników. Porównując go do Affinity to jest bardzo duża różnica. Na pewno Smile jest większym wózkiem ( duża zaleta dla wysokich osób:))) , ma większe siedzisko, lepszą budkę. Obydwa prowadziły się bardzo dobrze. Lecz jak miałabym wybierać to stawiałabym na SMile:))

    Zostaw komentarz